+359 2 955 94 13

Формула за здрави стави

Формула за здрави стави

PROCOLLAGEN

Спомага за възстановяването на ставния хрущял, сухожилията и костите.


Допринася за нормалното функциониране на ставите, костите, съединителната тъкан, скелетната мускулатура, стените на кръвоносните съдове, кожата, косата, ноктите, очите и др.


Допринася за еластичността и здравината на тъканите.

PROCOLLAGEN

Спомага за намаляването на фините линии и бръчки.


Ефикасна формула, която подпомага нормалното функциониране на опорно-двигателната система, косата и ноктите.


Спомага за увеличаване диапазона на движение и функционалните възможности на ставите. Освен това, спомага за поддържане добрата костна структура.

showcase image

Защо Procollagen наистина действа успешно?

Procollagen съдържа специален патентован комплекс NDF (Natural Dermo Filler), MSM и обогатен с витамин С, които провокират образуването на собствен колаген , който се усвоява на 100%

Синергичното действие на съставките е това, което го отличава

NDF (Natural Dermo Filler) - сух екстракт от бамбук, който съдържа силициев двуокис - структурен елемент на съединителната тъкан, от съществено значение за образуването на макромолекули като еластин и колаген. Ставите на бамбука отделят сок, който е богат на силициев диоксид. Той поддържа много от функциите на тялото. Това е най-богатият източник на силициев диоксид. Смята се, че силициев диоксид може да помогне да се забави процеса на стареене на кожата, тъй като дава тласък за производството на колаген и еластицин, които поддържат гъвкавостта и еластичността на кожата. Той също така подпомага костите, насърчава растежа на косата, ноктите, намалява загубата на костна маса, подпомага ставите да запазят своята еластичност.

Съдържащият се в него витамин Е е мощен антиоксодант, който подпомага предпазването от действието на свободните радикали.

MSM - метилсуфанилфонил метан е биологично активна форма на сяра, която е органична сяра в естествената си форма. Той допринася за възстановяване образуването на напречни връзки в колагена, запазвайки своята еластичност. Подпомага синтеза на много ензими, хормони, аминокиселини, антитела и антиоксидантни молекули. Нарича се "минерала на красотата", тъй като прави кожата чиста и млада, а косата лъскава и мека.

Витамин С е кофактор за синтеза на колаген, подпомага стабилизирането на двойната спирала на молекулата. Витамин С подпомага поддържането на функцията на имунната система при извършване на физическа активност, както и нормалното формиране на колаген за функцията на кръвоносните съдове, костите, хрущяла, венците, кожата, зъбите. Оказва благоприятно влияние върху метаболизма, производството на енергия, функционирането на нервната и имунната система и защитата на клетките от оксидативен стрес. Витамин С спомага за понижаване на чувството на умора и отпадналост, както и регенериране на витамин Е в редуцираната му форма. Витамин С също така повишава усвояването на желязото. Сред факторите, увеличаващи нуждата от витамин С са употребата на цигари, приемът на противозачатъчни, бременността, кърменето, злоупотребата с алкохол, оксидативния стрес, прекомерната физическа активност – работа, спорт и др. Витамин С не се синтезира от организма и трябва да се набавя отвън.

Витамин Е е мастноразтворимо съединение, което подпомага борбата със свободните радикали, замърсяванията на въздуха, слънчевата светлина, и оксидативния стрес, предизвикващи преждевременно стареене на кожата. Витамин Е присъства в естествен вид в кожата, но запасите му се изчерпват с течение на годините. Ето защо тя има нужда от постоянно снабдяване с този витамин. При липса на витамин Е кожата става повяхнала и безжизнена, като е възможно да се стигне до преждевременно стареене и поява на бръчки и петна. Недостигът на витамин Е може да бъде свързан с изтръпване, болка и загуба на усещане в крайниците.

Последните проучвания показват, че правилната интеграция на витамин С, витамин Е, силициев двуокис и серен играе важна роля за намаляване на ефектите на стареене на кожата, като защитава структурните влакна на колаген от неконтролирано разграждане (повишена ММРs) и спомага за поддържане на баланс на нивото на извънклетъчната матрица.