+359 2 955 94 13

Специалистите за Procollagen

showcase image

Д-р Виолетка Икономова

Началник отделение по физикална и рехабилитационна медицина

Член на Българската Асоциация по Физикална медицина и рехабилитация.

гр. София

Изчерпването на колагена в организма започва от доста ранна възраст.

Усвояването на ПРОКОЛАГЕН е на 100% и попада на точното място!

Д-р Икономова, какво представлява колагена и за какво е необходим на тялото?

Напоследък за колаген и се говори и се използва много, както в практиката на медицината, така и на различни други специалности, които имат връзка със здравето на човека. Фактът, че той изгражда всички тъкани и е компонент на сухожилията, мускулите, костите и изобщо големият му процент на съдържание в тялото, го прави приложим както като лечебно средство, така и като средство за профилактика.

Колагеновата решетка е тази, върху която се изграждат различните структури - на мускула, на сухожилието, на костта, В зависимост от функцията, която изпълнява всеки един от тях, върху колагеновата решетка се наслагват различни други компоненти. Затова колагенът е много важен. От неговото състояние и наличност в тялото зависи еластичността на тъканите и възможността за поемане на по-големи натоварвания.

Изчерпването на колагена в организма започва от доста ранна възраст – средно 35-40 години е възрастта, в която колагена започва да дегенерира.т.е. изчерпва се или се променя неговата структура, което пък нарушава структурата на опорно-двигателния апарат, кожата, ноктите, косата. Затова е необходимо още в ранните години, когато пациентите споделят някакви проблеми, макар и минимални, да се реагира и да започне профилактика с колаген. В по-напреднала възраст, той вече има лечебно действие и тогава просто е наложително набавянето му.

Кога предписвате прием на колаген на своите пациенти?

Зависи от пациентите. При нас попадат доста млади хора след различни спортни или битови травми и луксации. Също така при нас идват и много млади хора от диапазона на обездвижените хора, които стоят на едно място по цял ден и имат различни проблеми в гръбначния стълб или други области на тялото. Обездвижените хора имат стациониран опорно-двигателен апарат т.е. нямат движение, което пък автоматично води до по-слабо кръвоснабдяване и от там до увреждане на колагена.

Колагеновата решетка реагира на това, че няма достатъчен приток на кръв и по този начин започва да се променя.

Важно е да отбележим, че при младите хора има наличие на променен колаген, а не на неговата липса. Той представлява една система от тъканни нишки, чиято структура по една или друга причина се променя. Намалява се неговата здравина и оттам еластичността в мускулите и сухожилията отслабва.

Как тялото ни си набавя колаген?

По принцип колагенът се набавя предимно с храната, като в по-голямата си част това е храна от животински произход - месо/пилешко,свинско/, което е най-близко до структурата на човешкия колаген.

Проколаген съдържа специален комплекс от съставки. Как действат те и какво представляват?

Основната характеристика и предимство на ПРОКОЛАГЕН е, че той не съдържа колаген, а съставките му провокират образуването на такъв в тялото.

Основният елемент, който ПРОКОЛАГЕН съдържа и на който разчита, това е т.н. NDF (Natural Dermo Filler) - Натурален Дермо Филър, състоящ се от сух екстракт от бамбук, който съдържа силициев двуокис - структурен елемент на съединителната тъкан, от съществено значение за образуването на макромолекули като еластин и колаген. Така, че точно на тази съставка на Проколагена е специфичното негово въздействие, а именно не добавянето му директно, а стимулирането на образуване на собствен колаген. Добавен е също и вит.Е, който подпомага и стимулира изграждането му и има ефект на предпазване на организма от вредното влияние на свободните радикали, като един доказан антиоксидант.

Проколагенът е чудесен начин за набавяне на собствен колаген при младите хора, тъй като при тях не е необходимо все още внасянето на допълнителен такъв и именно стимулирането синтеза на собствен колаген е един чудесен вариант за регулиране на нарушената му структура.

Другите съставки на Проколаген са MSM, който има обезболяващ и противовъзпалителен ефект както и наличието на вит. С, който е мощен антиоксидант и стимулира производството на колаген.

Как Проколаген помага на организма?

Всички млади хора с обездвижващи професии е добре да приемат Проколаген, тъй като при тях синтеза му все още не е забавен и нарушен. Той има приложение и при по-възрастните пациенти, тъй като добавянето на собствен колаген е по-сигурно отколкото директното внасяне на колаген. Неговите съставки не се разрушават от стомашните киселини и се усвояват на 100%.

Когато колагенът се приема на таблетка, а не се предоставя възможността на тялото само да го произведе и има проблем например в изолирана става - лакътна, раменна или колянна, от една страна той се унищожава от стомашната киселина и от друга-се приема от цялото тяло и не се знае каква част от него се усвоява точно от тази проблемна и нуждаеща се от колаген става. При Проколаген произведеното количество колаген постъпва веднага в онази област и част от тялото, която най-много се нуждае от него. Така усвояването му е на 100 процента и попада на точното място!

За да има ефект Проколаген трябва да се взима поне три месеца, това е един бавен процес на молекулярно ниво, затова приема трябва да е по-продължителен. Прави се почивка от 1-2 месеца и после пак може да се използва.

Проколаген може да се взима от всички хора. За красота-коса, кожа, нокти. При възникнали травми или при изчерпване на колагена в организма.

При желание да се свържете със специалиста моля пишете ни на е-mail: office@abopharma.info, за да ви дадем допълнителна информация.

Специалисти


Д-р Икономова

Д-р Танева

Д-р Недушева